HírekSport

Dobogó közelben az utánpótlás íjászok

Vasárnap, június 10-én rendezték meg Budapesten a Suli Íjász Bajnokság országos döntőjét. A versenyen az vehetett részt, aki a régiós selejtezők legalább egyikén már bizonyított. A selejtezőkön elért legjobb eredmény és az országos döntőn lőtt pontok összesítése adta a végeredményt.
Az utánpótlás korúak legrangosabb versenyéhez méltó körülmények – profi szervezés és jó hangulat – várták a kis íjászokat a helyszínen. A 30 fokos hőség és a magas páratartalom erősen próbára tették a mezőnyt. A gyerekek kitartása, állóképessége felnőtt embernek is becsületére válna. A mintegy 170 fős mezőny nehéz körülmények között vágott neki a döntő sorozatoknak, de így is több országos csúcs született. A marcali Mikszáth Íjász Suli növendékei először léptek pályára országos versenyen, melyet nagy várakozás előzött meg. E tanév szeptemberében indult el útjára ugyanis az a Magyar Íjász Szövetség által támogatott Suli Íjász Program, melynek végkifejlete volt az idei országos bajnokság. Szerencsésen sikerült időzíteni a gyerekek formáját is a versenyre, hiszen többen közülük életük eddigi legjobbját nyújtották, és a többiek is az egyéni csúcsukhoz közel rangsorolták magukat a versenyen. Van még mit tanulnunk, a technikai tudás továbbfejlesztésén túl rutint kell szereznünk a versenyen felmerülő szituációk kezelésében, és természetesen ez még korántsem az utunk végét jelenti. Sőt, inkább az elejét, amin jövőre már
magabiztos léptekkel tudunk tovább haladni.

A Mikszáth iskola hat tanulója vett részt a versenyen:

Olimpiai fiú gyerek kategóriában Magyarország 2018-as Suli Íjász Bajnoka Horváth Zétény László 6. a osztályos tanuló, a Hévíz SK versenyzője lett, aki idén másodszorra állhatott a dobogó legfelső fokára, megvédve ezzel 2017-es bajnoki címét. Zétény már rutinos versenyzőnek számít, 700 pontos, 97%-os teljesítményével 50 ponttal előzte meg a második helyezett versenyzőt.
Igaz ugyan, hogy ebben a kategóriában a Suli Íjász Bajnokságon csökkentett távon (20 méter helyett 10 méteren) lőnek az ifjoncok a szövetség más hivatalos versenyeihez képest, azonban ez semmit nem von le az értékéből, mivel mindenki azonos esélyekkel indul, ráadásul a mezőny is sokkal nagyobb ezen a versenyen.

A Mikszáth Íjász Suliból irányzék nélküli reflex fiú gyerek kategóriában Málovics Ádám 4. b osztályos tanuló 4. helyezést ért el, irányzék nélküli reflex lány gyerek kategóriában

Németh Júlia 4. b osztályos tanuló 4. helyezést,
Gájer Sára 4. b osztályos tanuló 8. helyezést,
Garics Nóra 4. b osztályos tanuló 9. helyezést,
Garics Zsófia 3. b osztályos tanuló 11. helyezést szerzett.

Gratulálunk!