BalasportHírekSport

Szabadics Ride – Company Challenge versenyszámmal már szombaton megkezdődött a kerékpáros hétvége Zalakaroson.

A Szabadics Challenge egy céges hobbi időfutam verseny mely második alkalommal került megrendezésre a MAPEI Tour de Zalakaros hétvégéjén. A szervezők már a szombati napon programokkal várták a sport szerelmeseit és minden korosztály számára készültek izgalmas programokkal.

Vasárnap rajtol a Tour de Zalakaros országúti maraton, illetve a hozzá kapcsolódó teljesítménytúra, és Kis-Balaton családi bringatúra.

A nevezők 3 táv közül választhatnak:

*          33 km – Karos Spa Kis-Balaton Családi Túra

*          60 km – Zobori Kalandozoo Teljesítménytúra

*          137 km – Zalakaros Maraton

MAPEI Tour de Zalakaros – Bianchi országúti maraton nyílt országúti kerékpárverseny

A Bianchi országúti maratonon 2018. június 17-én, 10.30 órától, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon kalandozunk a zalai vidék legszebb tájain, a táv 137 km. 2018-ban az útvonal az előzőekhez képest kis mértékben változik, bekerült két új emelkedő és visszakerült a programba a befutó előtt, a gyönyörű zalakarosi szőlőhegy mászása is.

Mapei Tour de Zalakaros 2018 – Karos Spa Kis-Balaton családi bringatúra

A családi kerékpártúra 2018. június 17-én, 11:00 órától, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon, teljesen sík útvonalon, nagyrészt kerékpárúton halad a Kis-Balatont megkerülve. Sokan emlékeznek gyermekkori olvasmányaikból Tutajosra, akinek Matula bácsi mutatja meg, milyen is a berekbeli élet. A Tüskevár helyszínei elevenednek meg a Karos Spa Kis-Balaton családi kerékpártúra során. Ritka madárfajokat is megfigyelhetünk a háborítatlan tó körüli utakon. A 33 km bringázás pedig kiváló alkalom arra, hogy gyermekeinkkel megszerettessük a Kis-Balatont és környékét, illetve ha eddig nem olvasták volna Fekete István méltán népszerű ifjúsági regényét, felkeltsük érdeklődésüket iránta. Az is elképzelhető például, hogy hazatérve kezükbe is veszik az 1957-ben írt könyvet.

MAPEI Tour de Zalakaros 2018 – középtáv Nyílt országúti kerékpárverseny

A országúti teljesítménytúra 2018. június 17-én, 10:00 órától, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon kalandozunk a zalai vidék legszebb tájain, a táv 60 km. 2018-ban az útvonal az előzőekhez képest kis mértékben változik, visszakerült a programba a befutó előtt, a gyönyörű zalakarosi szőlőhegy mászása is.