HírekKék-hírekKiemelt hírek

“Szünet nélkül” oltottak a marcali tűzoltók.

Lábon álló gabona és kecskék mentését, valamint lángra kapott szemét oltását végezték a marcali hivatásos tűzoltók szerda délutántól csütörtök hajnalig.
Marcali külterületén a lábon álló gabona és a tarló kapott lángra a kigyulladt kombájntól. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a jármű vezetője megpróbálta megfékezni a lángokat, ám a nála lévő két porral oltó készülék kevésnek bizonyult. A marcali és a segítségükre érkező zalakarosi tűzoltók végül négy vízsugárral fojtották el a járművet és az egy hektárnyi őszi búzát felemésztő tüzet. A tulajdonos időközben körbetárcsázta a területet, megakadályozva, hogy még több termés vesszen kárba.

Gadányban, egy családi ház udvarán gyulladt meg egy körbála. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók megpróbálták egy kerti locsolóval és kéziszerszámokkal eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel. A tűzoltók tudták elfojtani a lángokat és megakadályozni, hogy a tűz kárt tegyen a közeli – állatok tartására használt – melléképületben.

Az esti órákban egy autóipari hulladékot tároló, somogyzsitfai telephelyen keletkezett tűz. Marcali, keszthelyi, zalakarosi, nagykanizsai és szőkedencsi tűzoltók habosított vízsugarakkal dolgoztak a tűz oltásán egészen a hajnali órákig. A telephely dolgozói munkagépek segítségével, földtakaróval fedték le a még parázsló részeket, gondoskodva a hulladék visszagyulladásáról.

Fotó: Marcali HTP