EgyébHírekKözéletKultúra

Koncert a 825 éves Gadányban.

Csodálatos élményben volt részünk azoknak, akik 2018. június 23-án este a XVIII. században épített, Keresztelő Szent János (gótikus, majd román, később barokk stílusú) gadányi műemlék templomba ellátogattak.
A település egykori és mai lakosainak tiszteletére szervezett koncertet a Katolikus Karitász Gadányi Csoportja Ladencsics Zoltán és felesége vezetésével. A zsúfolásig megtelt templomban a lelkes kis csapat szívélyesen fogadta a közönséget: a falu és az idősek szeretetotthonának lakóit, valamint a meghívott és a környék településeiről érkezett vendégeket, de többen voltunk Marcaliból is.
Elsőként Ladencsics Zoltánné köszöntötte Feketéné Szabó Mártaegyházmegyei karitász igazgatót, és elődjét, a kaposvári egyházmegye 25. évfordulóján kitüntetett Jáki Zoltánnét, s a rendezvény főszereplőit, a Marcali Plébánia Somogy Polgáraiért Díjban részesült Fény Gyermekei Katolikus Ifjúsági Zenekart.
Ezután Fekete Csaba a kaposvári Jézus Szíve Plébánia állandó diakónusa megáldotta a gadányi csoport zászlaját és az egybegyűlteket. Az imádság után részesei lehettünk a remekül összeválogatott, másfél órás „örömzenélésnek”. A misék ismeretes, kedvelt dalai mellett felcsendült néhány kevésbé ismert szövegű dallam. Az egyes tartalmak között finoman fogalmazott átvezető gondolatok hangoltak minket az újabb dicsőítő énekekre. Az együttestSágvári Róbert alapította és vezeti. Gitárjátékát Szabó Andrea szintén gitárral és énekkel kíséri, miközben Jáki Zoltán hegedű, Kurucz Ákos és Péterfi Zoltán cselló szólama erősíti az összhangot. Az énekes lányok, a hittanverseny győztese: Térdig Viktória, valamint Tóth Eszter, Lóth Kinga, Német Viktória és Térdig Júlia voltak.
A hálás közönség óriási tapssal, dicséretekkel, gratulációkkal köszönte meg ezt a nagyszerű előadást! Végezetül elmuzsikálták még az Ároni áldást is, hogy a jelenlévők lelkileg megerősödve és feltöltődve térhessenek haza.

Írta: Gálné Végh Edit
Fotók: Kiss Kálmán
Köszönjük szépen!