HírekSzines

Szent László Napok Somogyváron

Nagy sikerrel zárult a 2018. évi Szent László Napok elnevezésű három napos rendezvénysorozat Somogyváron. Pénteken a Széchényi család somogyvári tagjaira emlékezve koszorúztak a helyi intézményvezetők, polgármester úr, Móring József Attila ogy. képv. és Huszti Gábor, a Somogy Megyei közgyűlés alelnöke, a Széchényiek kriptájánál, majd a megemlékezők Kupavárra mentek, ahol Szent László király sírhelyénél rótták le kegyeletüket. Ezt követően a Szent László Látogatóközpontban folytatódott a program, ahol Huszti Gábor köszöntőjét követően, Landi Vivien marcali festőművész kiállítását tekintették meg az érdeklődők, majd a szintén marcali Calypso kórus szórakoztatta őket színvonalas kórusdalaival.

Szombaton a környező települések amatőr tánccsoportjai, asszonykórusok, zenekarok mutatkoztak be, míg a rendezvény sátron kívül mintegy 20 csapat igyekezett lgejobb formáját hozni a bográcsok mellett, hogy előkelő helyezést érjenek el a Vadétkek fesztiválján. A legfinomabb vadételen túl keresték még Somogyvár borát, Somogyvár és a térség legfinomabb pálinkáját, és díjazták a legjobb hajtóka elkészítőjét is. Az estét Curtis koncertje és a Retrokonok retro bulija zárta.

Vasárnap püspöki szentmise keretében köszöntötték Somogyvár kitüntetettjeit, majd a misét követően átadásra került Somogyvár új kézilabda pályája is. Este pedig felcsendültek Bon Jovi dalai a Don Jovi előadásában, valamint nagy sikerű koncertet adott az Ismerős Arcok zenekar.