HírekKiemelt hírekKultúraSzines

Sztárokkal táncoló. Egy marcali fiatal karrierjének indulása.

Tóth Gábort, marcali fiatal tehetséget kerestük meg, azért, hogy elmondja nekünk történetét arról, hogy hogyan került Magyarország népszerű színészei, énekesei és táncosai közé.
Tóth Gábort Marcaliban sokan ismerhetik, hiszen számos alkalommal láthatták fellépni a Baglas Néptánc Együttessel.

„Tavaly nyáron, július végén Doktor László a makói Forgatós Táncegyüttes vezetője és egyben a rockopera koreográfusa felkeresett azzal, hogy lenne-e kedvem részt venni az ,,Itt élned, halnod kell” rockopera turnéján, amelyre én igennel válaszoltam. A darab a honfoglalástól a rendszerváltozásig ölelte fel a magyar történelmet és az országban 6 helyszínén mutattuk be, minden településen több 10000 ember előtt: Vésztő-Mágor, Mohács, Szigliget, Délegyháza, Komárom és Szeged, valamint a turné sikerének hála decemberben a budapesti Papp László Sportarénában is.
A darab főszereplői, Vikidál Gyula, Deák Bill Gyula és Varga Miklós voltak, de megjelent számos híres énekes is, mint például Vadkerti Imre, Palcsó Tamás, Kuczmann Ágnes, a fiatalabbak közül Varga Vivien és Varga Szabolcs mellett Szentgyörgyváry Laura is feltűnt.
Mivel a turné hatalmas sikerrel zárult, amelynek hatására a rendező Koltay Gábor idén a ,,Trianon” című rockoperát állította a Hősök tere színpadára. Március végén Doktor László újfent felkeresett, hogy volna-e kedvem ebben is részt venni, az igenem után, minden hétvégén Makón voltam próbálni. Június 18-tól elutaztunk Budapestre ahol egy héten át készültünk a színészekkel, lovasokkal, artistákkal az ősbemutatóra. A próbák embert próbáló hőségben zajlottak, de mindenért kárpótolt minket, az a katartikus érzés, amit a Kormorán zenekar zeneszerzője, Koltay Gergely tett a lábunk alá. Június 22-én és 23-án került sor az előadásokra, amelyeket a téren 8000 ember láthatott és amit tudomásom szerint a TV is élőben közvetített. Mindegyik előadást óriási ováció kísérte és gratulációk tömkelege. A ,Trianon a Millenumtól a 2010-es június 4-ei összetartozás napjáig lett feldolgozva.

A Baglasban már nem táncolok, de szeretném megköszönni Takács Gábornak, Takács Gáborné Edinának, Sinkovics Zoltánnak és Kiss Katalinnak, hogy elindítottak az úton, hogy idáig juthassak. Valamint külön köszönöm Anyukámnak is, hogy mindenben támogat.

Köszönjük szépen Gábornak,hogy rendelkezésünkre állt.