HírekKék-hírek

Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ.

A bűnmegelőzési centrumok 2018. július 2-án kezdik meg működésüket.

A Siófoki Polgármesteri Hivatal Balaton termében tartották meg 2018. június 29-én a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ megnyitóját, ahol beszédet mondott Molnár Gábor r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány, dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és dr. Hatala József ny. r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

A főkapitány elmondta, hogy a közbiztonság szavatolása közös cél és érdek, amellyel kapcsolatban kiemelte a bűnmegelőzési és az áldozatvédelmi tevékenység fontosságát és a centrumokban tevékenykedő diákok munkáját.

A város polgármestere példaértékűnek tartja a rendőrséggel való együttműködést és köszönetét fejezte ki a Siófokon szolgálatot teljesítő rendőri állománynak. Kiemelte, hogy az elmúlt években a közbiztonság jelentősen javult a városban, amelyhez a diákok is hozzájárultak.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke örömmel fogadta, hogy mind Siófokon, mind a megye területén a bűnmegelőzés fontosságát hirdetik, és ahogy az a korábbi években is megtörtént, az idei évben is támogatja a centrumok működését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

A megnyitón részt vettek a Balaton-parti rendőrkapitányságok vezetői is.

A Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ célja a bűncselekmények megelőzése, a helyi lakosság és a turisták szubjektív biztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények áldozatainak segítése. Az idei szezonban a bűnmegelőzési irodák Siófokon, Balatonföldváron és Balatonlellén 2018. július 2-től augusztus 21-ig működnek, közel 200 diák részvételével. Új kezdeményezés a Siófok Újhelyi Strandon megvalósuló „Biztonságos strand” program. A pihenni vágyok és értéktárgyaik biztonsága érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 84 értékmegőrző elhelyezését biztosítja a strandon, amelynek üzemeltetése a Siófoki Önkormányzat támogatásával valósul meg.