HírekKék-hírek

Ittas férfit rabolt ki a fiatalkorú vádlott Marcaliban

A fiatalkorú vádlott 2018 áprilisában a késő éjszakai órákban az egyik szórakozóhely közelében felfigyelt az ittas állapotban lévő sértettre, akit látásból már ismert, ezért társával a sértetthez mentek, és cigarettát kértek tőle. Miközben a sértett a ruházatában cigaretta után kutatott, a vádlottaknak feltűnt, hogy készpénzt is tart magánál.

A vádlottak ezután már pénzt is kértek a sértettől, amit viszont nem volt hajlandó adni, elindult hazafelé. A vádlottak ekkor elhatározták, hogy ha kell, akár erőszakkal is elveszik a sértett pénzét, ezért egészen az otthonáig követték őt.

Ott a felnőtt korú vádlott egy bokor mögé rejtőzött, míg a fiatalkorú vádlott odament a sértetthez és színleg kezet fogott vele, azonban amikor a kezük összeért, a földre rántotta őt, majd ököllel arcon ütötte. Ekkor a bokorból előbújt a társa, aki a sértettnek a bántalmazás miatt a zsebéből kiesett pénztárcájából kivett 40.000,-Ft. készpénzt, majd mielőtt a sértett magához tért volna, mindketten elfutottak a helyszínről.

A marcali rendőrök azonban az eset másnapján elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat, akiknél a pénzből már csak 7.300,-Ft. volt meg, amit a nyomozó hatóság visszaszolgáltatott a sértettnek.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik a nyomozás túlnyomó részét előzetes letartóztatásban töltötték – javítóintézeti nevelés és – a felnőtt korú vádlott vonatkozásában – börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.