HírekKék-hírek

Középkorú nőt élesztettek újra Balatonlellén

Egy középkorú külföldi nő eszméletlen testét vitték partra fürdőzők hétfőn este az egyik balatonlellei strandon. Sikerült újraéleszteni, majd – mivel mentőhelikopter nem állt rendelkezésre – mentőhajóval szállították a túlsó partra, a balatonfüredi szívkórházba – tájékoztatott Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője.

a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának felvétele

A balatonlellei strandon, ahol az eszméletét vesztő nőt partra vitték a fürdőzők, nem a VMSZ teljesít szolgálatot, de a strand medencéinél igen, innen riasztották őket. A bajba került nő újraélesztését a parton már valaki megkezdte, amit a VMSZ vízimentője folytatott, miközben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és elindult két sürgősségi mentőhajó is a helyszínre. Közben a Gyermekmentők közelben állomásozó mentőkocsija is megérkezett, így közösen próbálták a nő állapotát stabilizálni, hogy szállítható legyen.

Ez hosszas küzdelem árán sikerült, és mivel éppen mentőhelikoptert nem tudtak a helyszínre küldeni, és a szélcsendes időjárás kedvezett a hajóval történő szállításnak, a nőt folyamatos ellátás és ellenőrzés mellett a Rupert sürgősségi mentőhajóval vitték át Balatonfüredre, ahol a mentősök szállították tovább a szívkórházba.