HírekKék-hírekKözéletSzines

Prevenció a falunapokon.

A Marcali Rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzési munkatársai is részt vettek a gyótapusztai és a boronkai falunapokon is.

A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai a Marcali Városi Önkormányzat Településrészi Munkacsoportok képviselőinek meghívására 2018. augusztus 4-én Gyótapusztán, augusztus 11-én pedig Boronkán bűn- és balesetmegelőzési standdal csatlakoztak a falunapi programokhoz, ahol játékos feladatokkal, hasznos tanácsokkal és szóróanyagokkal várták az érdeklődőket.

A sátorhoz érkezők KRESZ-tesztlapok kitöltését követően az ügyességi pályán kerékpáros tudásukról adhattak számot, továbbá drog-totó és különböző feladatlapok kitöltésével tesztelhették tudásukat, és kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is. A legkisebbek színeztek, valamint kirakóssal és memóriakártyajátékkal tehették próbára magukat.

A helyszínen jelen lévő szakemberek felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedésre, kiemelve a gyalogos- és a kerékpáros közlekedés szabályainak betartását, továbbá a nyári szünidő veszélyei, valamint az áldozattá válás megelőzése témakörben is hasznos tanácsokkal látták el a megjelenteket. A helyszínre kerékpárral érkezők regisztráltathatták az országos „Bike Safe” vagyonvédelmi programba a kétkerekűiket. Nagy sikert aratott a program során Shakira, a nyomkövető rendőrkutya közreműködésével tartott rendőrségi bemutató is.

A rendőrök sátrától senki nem távozott üres kézzel, mert kerékpáros felszereléseket, világító eszközöket, karpántot, láthatósági mellényt, lufit ajándékoztak az érdeklődőknek.

A Marcali Rendőrkapitányság az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja elsősorban a gyerekek figyelmébe:

  • Mindig tudják szüleid, az érted felelősséget vállalók, hogy hol vagy, kivel találkozol és mikor érsz haza!
  • Közlekedés során tartsd be a szabályokat, hogy ne érjen baleset!
  • Ne fogadj el, és ne próbálj ki semmilyen tudatmódosító szert!
  • Tiéd a döntés! Ne tégy olyan dolgot, amiről tudod, hogy hosszabb távon drága árat fizetsz érte!
  • Ne higgy el feltétlenül mindent, amit az interneten találsz!
  • Ha bajba kerülsz, hívd a segélyhívó telefonszámokat!