HírekSport

I. Kiss László emléktorna Marcaliban – VIDEÓ

Négy NB2-es női kézilabda csapat részvételével került megrendezésre első alkalommal a Kiss László emléktorna. A Marcali VSZSE Kézilabda Szakosztály által megrendezett versenyt, az egyesület egykori elnökének emlékének ajánlották fel. A négycsapatos tornán a vendéglátó csapat mellett a Hévíz SK, a PEAC és az Egerszegi KK  csapatai mérkőztek meg egymással. A város polgármestere, Dr. Sütő László a megnyitó során kiemelte, hogy a 25 éves marcali kézilabdasport Kiss László munkássága nélkül nem valósulhatott volna meg.

A város képviselőtestületének szeptemberi ülésén döntenek arról, hogy a Marcali Városi Sportcsarnokot ezután az egykori sportszakemberről nevezzék majd el.

A Hévíz SK ellen kezdett a Marcali VSZSE és egy jó iramú mérkőzésen 22:14 arányban győzött. A PEAC – Egerszegi KK találkozó egy nagyon szoros küzdelmet hozott. 21-23-ra  a zalai alakulat nyert., A Hévíz SK – PEAC 24-14-re verte a Baranya megyeieket. A Marcali második mérkőzését az Egerszegi KK ellen vívta, melyet 23-22 arányban sikerült megnyernie, ezt követően a PEAC következett. Itt 30-27 arányban kikapott a hazai gárda. A nap utolsó mérkőzését a Zalaegerszeg és a Hévíz játszotta. Győzött a Hévíz 20-16 arányban.

Kiss László szellemiségét Viktor fia viszi tovább, aki édesapja nyomdokán az egyesület elnöki tisztét is betölti.

A tornát a Marcali nyerte második a Hévíz, harmadik a Zalaegerszeg, negyedik a PEAC csapata lett. A gólkirálynőnek az újra játszó Szabó Esztert választották, a legjobb kapus Tálai Emese Zalaegerszegről, a legjobb mezőnyjátékos Urbán Edina, míg a legjobb hazai játékos: Duzsik Nikolett lett.