HírekKék-hírek

A 23. emeletre a somogyi lánglovagok rohantak fel a leggyorsabban

A győztes duó ideje: 3 perc 6 másodperc.

Huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek, köztük hét somogyi tűzoltónak. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg, szeptember 22-én.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságra száznegyvenhármán neveztek.

A hét somogyi tűzoltó – a nagyatádi Kiss János Tamás, Horváth Dániel, a barcsi Dibuz-Pávics Szabolcs, a marcali dr. Gelencsér András, a kaposvári Bán Szabolcs, Óvári Timót és Kordély Péter – korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

Végül a nagyatádi duó, Horváth Dániel és Kiss János 3 perc hat másodperc alatt hódította meg 23 emeletes épületet, s az utánuk rajthoz álló párosok közül senkinek sem sikerült a feladatot gyorsabban teljesíteni.

Az aranyérmes somogyi párosnak Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese is gratulált, s átadta a legeredményesebbeknek járó érmet és kupát.