HírekSport

A legjobb duatlon diákolimpikonok versenyeztek Marcaliban

2018. október 27-én Marcaliban került megrendezésre a 2018/2019. tanév Duatlon Diákolimpia® Országos Döntője. A rendezvényen a III., IV., V. és VI. korcsoportok legjobb megyei csapatai és egyéni versenyzői mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobbak elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A duatlon, mint önálló sportág a triatlonból nőtte ki magát, hogy a hidegebb időszakok holtidejét is kihasználhassák a sport szerelmesei. A verseny menete futás, kerékpározás, futás, így elkerülhető, hogy vizesen kelljen biciklire pattanni. A sportág nemcsak a mozgás szeretetének, de az alap mozgáskultúrák elmélyítésére is kiváló. A duatlon hazánkban is egyre népszerűbb, amely a Diákolimpia® versenysorozatnak is fontos eleme. Az országos döntőbe összesen közel 450 diák került be, akik csapatban vagy egyéniben megküzdöttek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A versenyek végén a dobogós csapatok és egyéni versenyzők érem és serleg díjazásban részesültek, továbbá többletpontokat kapnak a felsőfokú oktatásba történő felvételihez. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke Áder János, védnökei pedig Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Bódis József közoktatásért felelős államtitkár.

A hétvégi rendezvénynek otthont adó Marcaliban nagy hagyománya van a sport szeretetének, ezt bizonyítja többek között, hogy a Duatlon Diákolimpia® Országos Döntő hétvégéjén Sport- és Egészségfesztivált is rendezett a város. Az eseményen bemutatkoztak a városban működő sportegyesületek- és szervezetek, a helyi Egészségfejlesztési Iroda ingyenes szűréseket és méréseket biztosított a látogatóknak, illetve további zumba és spinning bemutató, valamint koncertek is színesítették a programot. A duatlont és a triatlont a városban a Marcali és Balatoni Úszó- és Szabadidő Sport Egyesület edzője, Szlavitsek Gizella képviseli, az első magyar nő, aki átúszta a La Manche csatornát.

A szombati Duatlon Diákolimpia® Országos Döntő fantasztikus hangulatban telt, a verseny legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán.