Az év vége legrangosabb úszóversenyén a Marcali Úszó- és Szabadidő SE

A Marcali Úszó- és Szabadidő Sportegyesület  a X. Scitec Győr Open Nemzetközi Úszóversenyen vett részt 2018. december 20- 22. között. Ez a rendezvény az egyik legnagyobb versennyé nőtte ki magát, ahová 15 országból érkeztek úszók Győrbe. 57 külföldi, 49 hazai egyesület vett részt a versenyen. Mindösszesen 949 versenyző (505 hazai, 441 külföldi) 5345 nevezést adott le!

A résztvevő országok:
Ausztria, Fehéroroszország, Dánia, Spanyolország, India, Koszovó, Litvánia, Málta, Lengyelország, Románia, Szerbia, Svájc, Szlovákia, Ukrajna és persze Magyarország.

A cikluszáró versenyek közül ez az egyik legrangosabb rendezvény. Sportolóink számára ez egy kiváló lehetőség volt, hogy megmérettessék magukat a külföldről érkezett, és a hazai versenytársaikkal szemben.

Úszóink 23 alkalommal ugrottak medencébe, ahol a tőlük megszokott módon állták meg a nemzetközi élmezőnyben is a helyüket.A helyezések most nem tükrözték igazán az elért egyéni eredményeket, hisz saját korosztályuk nem volt, tehát a náluk nagyobb versenyzőkkel kellett vízbe szállniuk.

Ennek ellenére Pajor Eszter 100 és 200 méter hátúszásban is az elődöntőből a döntőbe jutott, ahol az előkelő 7., illetve 5. helyezést érte el. Így az egyesület legeredményesebb versenyzőjeként zárt.

Detrich Luca a mellúszás 100 és 200 méteres számában is hatalmas egyéni csúcsokat úszott, annak ellenére, hogy a már meglévő nevezési idői is aranyjelvényes minősítésűek voltak. 50 méter hátúszásban szintén javítani tudott. Ezekkel az időkkel biztosította helyét az országos ranglista első 20 helyezettje között.

Szabó Georgina két versenyszámban is javítani tudott eddigi idején. 200 méter gyorsúszásban és 50 méter pillangóúszásban 2 illetve 1 másodpercet.

Szántó Júlia Anna három számban is felülmúlta az eddigi legjobb időeredményeit. 400 méter gyorsúszásban közel 7 másodpercet, 50 méter gyorsúszásban 2, és 100 méter gyorsúszásban több mint 4 másodpercet faragott az eddigi legjobbjából.

Versenyzőink elmondták, hogy hatalmas élményben volt részük, úgy érezték magukat, mint egy „világbajnokságon”, hisz volt olyan futam, ahol csak egy-egy magyar versenyző képviselte hazánkat a 10 induló között, és a tájékoztatások, ítéletek, de még az indítások is angol nyelven hangzottak el.

Gratulálunk sportolóinknak a kimagasló teljesítményeikért!

Köszönjük Törös Károlynak és Perlakyné Szlavitsek Gizellának a legmagasabb szintű edzői munkásságát, amellyel megalapozták annak lehetőségét, hogy ilyen kiváló eredményeket érjenek el versenyzőink.

A Marcali Úszó- és Szabadidő SE ezúton kíván Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket minden kedves sportbarátnak!

Köszönjük Marcali Városának és a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontnak a versenyekre való felkészülésben nyújtott támogatásokat.