HírekKözélet

Istentisztelettel zárult az ökumenikus imahét

2019. január 27-én, vasárnap este 17 órakor tartották az ökumenikus imahét záró rendezvényét a marcali református-evangélikus templomban.

A Krisztus-hívők egységéért szervezett istentiszteletet Fazekas Krisztián református lelkipásztor vezette, igét Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános hirdetett, melyre a helyi gyülekezet tagjain kívül eljöttek a katolikus hívek is. Az idei imahét Bibliából vett jelmondata: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,18-20) volt.

Iván atya beszédében az igazság keresésről beszélt, a 100 évvel ezelőtt elhunyt Ady Endre költő istenkeresésén keresztül Kalkuttai Teréz anya; Gyökössy Endre, Bandi bácsi református lelkész, pszichiáter; Szent II. János Pál pápa és Varga László kaposvári püspök példáin keresztül. Kiemelte, hogy: „Bízni kell a Szentlélek erejében, ami most is munkálkodik közöttünk, amikor összejöttünk, hogy együtt törekedjünk az igazságra, mert szomjúhozzuk az igazságot. Tudjuk, hogy Krisztus az egyedüli igazság. Sok mindenben különböznek a keresztény felekezetek, de egyben nem, hiszen mindannyian az igazságot keresik” – fejezte be igehirdetését Iván atya.

Az istentisztelet végén a jelenlévők elénekelték a Himnuszt. Majd a lelkipásztorok áldásával tértek haza és vitték magukkal az imák, az énekek örömét, valamint az elhangzott gondolatokat.

Írta és fotók: Kiss Kálmán