HírekSzines

Egyre enyhébb idővel közeledik a hétvége

A hét második felében már szárazabb, egyre melegebb idő várható. Hétvégére szeles, esős, tavasziasan enyhe idő körvonalazódik akár 15 fokot is mérhetünk.
Szerdán napközben túlnyomóan felhős lesz az ég, gyenge hószállingózás, havas eső, eső keleten, délkeleten eshet, este néhol gyenge ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.
A nyugati tájakon szakadozottabb lehet a felhőzet, rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Gyenge lesz a légmozgás, a délkeleti szél Sopron környékén élénkülhet meg időnként. Délután 1-5 fok várható.  Melegfront jellegű tünetek.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, főleg délnyugaton, délen és kezdetben néhol északon eshet hó, havas eső, gyenge eső. Napközben az északi megyékben már szakadozottabb lehet a felhőzet. Gyenge lesz az északi, északnyugati szél. Kora délután 1-6 fok valószínű.

Pénteken a feltámadó déli, délkeleti széllel enyhébb levegő érkezik. Változóan felhős-napos idő ígérkezik, kevés havas eső a hűvösebb északon fordulhat el. Kora délután a felhősebb északi tájakon 1-4, máshol 5-10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton tovább melegszik a levegő, hajnalban legfeljebb az Északi-középhegységben lehet helyenként gyenge fagy, délután a legtöbb helyen 9-15 fokra van kilátás, ennél északon lehet hidegebb. Napközben helyenként, estétől többfelé eleredhet az eső. Élénk, erős lesz a délies szél.

Vasárnap még több esőre van kilátás, a hőmérséklet is tovább emelkedhet. A déli tájakon akár 15 fokig is melegedhet a levegő – írja az Időkép.