HírekSzines

TeSzedd akció Marcaliban is! Több mázsa szemetet gyűjtettek eddig a résztvevők!

A TeSzedd akció keretében a csütörtökön 92 fő részvételével 130 zsák került megtöltésre háztartási hulladékkal, ezenkívül 4 teherautónyi veszélyes hulladékot gyűjtöttek össze.

3 illegális szemétlerakó került felszámolásra a város környékén, így a Ziehl Abegg utca vége, a Kiss János altábornagy utcától az elkerülőútig és a  horvátkúti bekötőút melletti terület.

A város különböző helyszínei is megtisztultak. A könyvtár környéke és Béke park, a Csibészke grundtól a Nagypincéig terjedő útszakaszok környéke a kerékpárutak környezete és a városközponttól kezdve a négy kivezető út.

Az önkéntesek megdöbbenve tapasztalták, hogy milyen mennyiségű és milyen összetételű szemetet helyeznek el a természetben egyes emberek, miközben több lehetőség is van a városban legálisan és ingyenesen megszabadulni a feleslegessé vált dolgoktól. Ezúton köszöni Marcali Városi Önkormányzata, a Marcali Kulturális Központ, a Marcali Múzeum, a Városi Könyvtár, a Gamesz munkatársainak, a szakképző iskola tanulóinak és tanárainak, a Civilek az Állatokért Egyesület és a Holnap Fiataljaiért Egyesület tagjainak és hozzájuk csatlakozó Noszlopy iskola 4.a osztályának, a résztvevő önkormányzati képviselőknek és a lakosság részéről megjelenteknek az önkéntes munkát.

 Aki lemaradt, de szívesen tenne környezete tisztaságáért, az alábbi helyszíneken és időpontokban még megteheti:

március 22.        14:30 óra             Marcali, Petőfi Sándor u. 16.

március 23.         09:00 óra             Kéthely, betonhíd

március 23.        09:30 óra             Szőlő-hegy, Orbán Kápolna

március 23.        14:30 óra             Gyótapuszta, Kölcsey u. 1.

március 24.         07:00 óra             Gyótapuszta, Páll Endre u. 11.

további információ: http://szelektalok.hu/teszedd/#hol-szedjem