HírekSzines

Országos természetismereti vetélkedő döntő

A Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Természetbarátok munkaközössége tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Országos természetismereti vetélkedő döntőjét Szőcsénypusztán. Az egésznapos rendezvényre tíz iskola csapata nyert meghívást. A Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Középiskola és Kollégium, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium Szegedről, a Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Szegedről, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Szombathelyről, a Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola, a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Pápáról, az AM. DASZK, Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Ásotthalomról, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma, valamint a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata Somogyzsitfáról.

Az ünnepélyes megnyitón a megjelenteket köszöntötte Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, a verseny fővédnöke. Köszöntőjében hangsúlyozta a természetvédelem szerepét, elodázhatatlan fontosságát. A versenyt Tóth Krisztina, az intézmény igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy fontos szerepe van az iskoláknak a fiatalok szemléletformálásában.

Délelőtt elméleti feladatokat oldottak meg a diákok. Ebéd után egy tíz akadályból álló pályán mérték össze erejüket, ügyességüket.

Az összetett versenyt a pápai csapat nyerte, második helyezett lett a vépi leányok alkotta trió, harmadik helyen pedig a házigazdák csapata végzett.

Minden résztvevő élményekkel és ajándékokkal gazdagodva fáradtan, de mosolyogva indult haza.

Versenyünket támogatta: a Somogy Megyei Közgyűlés, a Somogy Megyei Agrárkamara, a SEFAG Zrt., A Ziehl-Abegg Kft., a Domonkos Nyomda és a Marótvölgye Zrt.

Antics József