HírekSportSzines

“Értem, érted. – Érted? Együtt könnyebb, hát legyen más a szenvedélyed.

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat “Értem, érted. – Érted? Együtt könnyebb, hát legyen más a szenvedélyed” című, egészséges életmódra nevelő interaktív előadást szervezett 2019. március 30-án délelőtt a marcali Kiss László Sportcsarnokban. A  Két Mester Kft. mesterien mutatta be az egészséges étkezés alapjait, a cukormentes táplálkozást és számos fontos információval gazdagodhattak a programon résztvevők.

A gyermekek forgószínpad szerűen 10 fős csapatokban járták végig az állomásokat, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatos hasznos, tanulságos, ismeretterjesztő, megelőző felvilágosítást, tanácsokat kaptak.

A Marcali Rendőrkapitányság standjánál “Amit a szenvedélybetegségekről érdemes tudni” témát dolgozták fel a gyerekekkel közösen. Kiemelt figyelmet kapott az alkohol, a nikotin és a kábítószer-fogyasztás veszélyei, az egészségre és a viselkedésre ható káros következményei, a függőség kialakulása. A “drogos” és a “részeg szemüveg” segítségével kipróbálhatták a drogoknak az érzékszervekre gyakorolt negatív hatásait. A rendezvényről videós tudósítással is hamarosan jelentkezünk.