HírekSzines

Közel 9000 tojás díszíti a kéthelyi tojásfát

Két napon át díszítették a kéthelyi tojásfát a helybéliek a település központjában az elmúlt hét végén. A közel kilencezer tojás felhelyezése önmagában is időigényes feladat és bár szorgos kezekből nem volt hiány, az érkező eső késleltette a befejezést. Idén újdonságokkal is várják a látogatókat, a húsvéti ünnepkört jótékonykodással kötik össze Kéthelyen.

Ötödik alkalommal mozgatta meg a kéthelyieket a tojásfa-díszítés lehetősége húsvétra készülve. A településen két héttel ezelőtt kezdték el gyűjteni a színes tojásokat, a helybéliek gyűjteményét már az ország különböző tájegységeiből érkező darabok is gyarapítják.

A település mára az évről évre gyarapodó tojások és a különböző gigantikus dekorációs elemek okán országos ismertségre tett szert, de határokon túl is egyre többen hallottak már a kis Somogy megyei településről – mondta el a hirbalaton.hu-nak Molnár Balázs polgármester.

A hírnév pedig kötelez, így a már- már kötelező elemeken túl újabb attrakciókat igyekszik felvonultatni Kéthely. A jól ismert díszletek mellett idén a nyuszi házában lehet majd fényképezkedni a húsvéti nyúllal, a település utcáin nyúljelmezbe öltözött helybéliek üdvözlik majd a járókelőket.

Idén további újdonságokkal is várják a látogatókat, a húsvéti ünnepkört jótékonykodással kötik össze Kéthelyen. Az önkormányzat fa kézműves termékeket kínál megvételre, a befolyt összegből rászoruló gyermekeknek szervez kirándulást a Kéthely és a környékbeli települések által fenntartott szociális társulás.

Az, hogy pontosan hány tojás került a híres kéthelyi tojásfára, majd csak az április végi bontáskor derül ki, mert – mint Molnár Balázs elmondta – annyi volt a lelkes, szorgos kéz, hogy már félúton csődöt mondott az adminisztráció.