Ballagások jegyében telt a hétvége

Ezen a hétvégén rendezték meg országszerte a középiskolai ballagásokat. A város végzős diákjai hétfőn már újra az iskola padokba ülnek, hiszen megkezdődik számukra az érettségi. A Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Szőcsénypusztán, hét végzős osztályban 82 tanuló sorakozott fel a hagyományos “Ballag már a vén diák…” hangjaira a dísztéren.

Szombaton délelőtt rendezték meg a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős tanulóinak ballagását a megújult intézményben.

A végzősök az iskola tantermeit végigjárva emlékeztek az itt eltöltött évekre. A tornateremben megrendezett ünnepség során 51 diák búcsúzott el az iskolától.

A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban szombat délelőtt feldíszített iskola és tantermek várták a végzős diákokat, hogy egy utolsó osztályfőnöki óra után búcsút vegyenek az alma matertől.

Ezután tanulóink énekszóval végig járták a termeket és mivel az időjárás nem fogadta kegyeibe a ballagó diákokat, a városi sétát kihagyva, a sportcsarnokba vonultak át. Az ünnepélyen került sor azon végzősök jutalmazására, akik gimnáziumi éveik alatt magatartásukkal, tanulmányi eredményükkel, sportteljesítményükkel, versenyeredményeikkel illetve közösségi munkájukkal példát mutattak társaiknak. A legnagyobb erőpróba ezután következik, mivel hétfőn megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák.