HírekKultúra

Kórustalálkozón a Calypso

Május 11-én a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz csatlakozva kórustalálkozót szervezett a Vasvár Városi Kórus. Az elhunyt karnagyuk nevét viselő Dévay Géza Kórustalálkozóra idén meghívást kapott a marcali Calypso Kórus és a jánosházi Animato Énekegyüttes.

A koncertre minden csoport önálló műsorral és egy közös számmal is készült. Elsőként az Animato Énekegyüttes dalolt, őket követte együttesünk. A Calypso karnagya, Stamler Edit erre az alkalomra 20. századi szerzők műveiből válogatott. Két egyházi dallam mellett többségében magyar zeneszerzők dalait mutatta be vegyeskarunk.  Népszerű slágerfeldolgozással zártuk bemutatkozásunkat, melyben gitáron kísért Gájer Szilárd társunk.

Házigazdáink műsora után a három együttesből álló összevont kórus Farkas Anikó, vasvári karnagy  vezetésével Palestrina reneszánsz kórusművével zárta a koncertet.

A hangverseny utáni állófogadás közben a beszélgetéseket, ismerkedéseket újabb spontán dalolás követte.

Öröm volt számunkra, hogy műsorunkkal nagy sikert arattunk, és két kedves egykori kórustagunk is eljött a hangversenyre. A kórustalálkozók kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy egymás repertoárját megismerjük, a karnagyok szakmai eszmecserét folytassanak, a hallgatóság számára pedig igen változatos műsort mutassanak be a résztvevő együttesek.

Köszönjük a beszámolót Samuné Bogyó Hajnalkának, a  fotókat Kissné Németh Mariannának.