HírekKözélet

Letették az alapkövet, épül az új szaunaudvar

Új, két szintes szaunavilágot létesít a Zalakarosi Fürdő, melynek alapkövét május 24-én, pénteken tették le.

A sajtó jelenlétében zajlott ünnepélyes eseményen Cziráki László, a fürdő vezérigazgatója, Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere és Manninger Jenő térségi kormánypárti országgyűlési képviselő tették le az alapkövet, az épülő létesítményre dr. Háda László plébános mondott áldást.

Cziráki László elmondta: a szaunavilágot 300 millió forintból építik meg, melyhez a Kisfaludy-programban 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Zalakarosi Fürdő.

– A kétszintes szaunavilág közel 200 fő befogadására lesz alkalmas, ahol az emeleten gőzkabin, aroma bioszauna, élményzuhanyok kapnak helyet és egy infra pihenőteret is kialakítunk. Az épület alsó szintjén egy nagy, 40 férőhelyes szauna épül, ahol szaunamestereink különféle szauna ceremóniákat is tartanak, hideg- és melegvizes merülőmedencék, jacuzzi, fűtött padok és hangulatos pihenőterek is létesülnek. Az udvarban helyet kap majd egy tágas rönkszauna is. Az építkezés elindult, 2019 év végén birtokba vehetik a vendégeink a kétszintes létesítményt, ahol a fókuszban a pihenés, a wellness, a relaxáció, a kikapcsolódás állnak. Eddig nem volt ehhez hasonló részlege a Zalakarosi Fürdőnek – jelezte a vezérigazgató.

Manninger Jenő úgy fogalmazott: a létesítmény illeszkedik a magyar turisztikai stratégiába, hiszen az építéssel versenyképes, egyedülálló és modern szolgáltatásokat hoz létre Zalakaros.

Novák Ferenc arról szólt, hogy a város turizmusának alapkövét a fürdő adja, melynek fejlesztései stratégiai jelentőségűek, ugyanakkor a város is számos turisztikai szolgáltatás bővítést és minőségi fejlesztést hajt végre, melyek az aktív időtöltést serkentik. Példaként említette a polgármester a kerékpárút-hálózat bővítését. Rámutatott: számos kormányzati program segíti az önkormányzat munkáját, az itt élők pedig programokkal igyekeznek bővíteni a vendégek igényeit.