HírekKözélet

A DRV Zrt. is segít elviselni a hőséget: megkezdték az ivókutak és párakapuk kihelyezését

Siófok, 2019. június 19. – Működési területén a nagyobb városok közterületeire és óvodáiba telepít ivókutakat és párakapukat az idén 110 éves DRV Zrt., ösztönözve felhasználóit a fokozottabb csapvízfogyasztásra, valamint elviselhetőbbé téve a forró nyári időjárást. A társaság a fesztiválszezonban is megjelenik majd a Balaton Soundon, a Strand fesztiválon, illetve a B My Lake-en.

A nagy hőségben kiemelten fontos elegendő vizet fogyasztani, erős napsütésben lehetőleg árnyékban tartózkodni, a testhőmérsékletet a normális értékek között tartani. Hogy segítse a nyári kánikula elviselését, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a működési területén megkezdte a Csak a csapvíz-logóval ellátott ivókutak és párakapuk kihelyezését a nagyobb, illetve forgalmasabb városok közterületein és óvodáiban. Siófok Fő terén, Nagyatádon a Napsugár óvodában, valamint a barcsi városi óvodában már kint vannak az eszközök, Keszthelyen, a Velencei-tónál, Balatonfüreden, valamint Siófok több óvodájában pedig hamarosan találkozhatnak ezekkel a felhasználók és látogatók. A kihelyezett eszközök folyamatosan bővülő listája itt érhető el.

A Csak a csapvíz-logóval ellátott eszközöket érdemes lesz a fesztiválszezonban is felkeresni olyan rendezvényeken, mint a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, vagy a B My Lake, ahol párakapuk gondoskodnak a résztvevők felfrissüléséről.

A nyári eszközkihelyezések szorosan illeszkednek a társaságnak a csapvízfogyasztást népszerűsítő korábbi aktivitásaihoz is, mint például a víz világnapi rendezvény, különböző sportesemények, illetve a HAPPY-hét támogatása, vagy éppen a Fenntarthatósági Témahét, utóbbi keretében iskolás csoportok és kísérőik látogathattak el a DRV szennyvíztelepeire, vízműtelepeire, laboratóriumaiba. Az oktató jellegű bemutatók alkalmával a gyerekek a csapvízzel kapcsolatos hasznos és érdekes tényeket, tudnivalókat vihettek magukkal útravalóként.

A DRV Zrt. elkötelezett a csapvízfogyasztás népszerűsítése mellett, hisz a csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, minősége jó, fogyasztása nemcsak egészséges, de környezettudatos gondolkodást és viselkedést is mutat, mindemellett jóval gazdaságosabb is az ásványvizekkel és cukros üdítőkkel szemben.

További információ:

www.drv.hu

sajto@drv.hu