HírekSzines

2. Örömkoncert Gadányban

2019. június 21-én, pénteken este 18 órától a Marcali Fény Gyermekei Zenekar adott nagysikerű koncertet a gadányi templomban.

A zenés áhítatot Gadány Község Önkormányzata részéről Ősz János polgármester és a Gadányi Karitász Csoport vezetője Ladencsics Zoltánné szervezték és támogatták.

A helyi és vidéki jelenlévőket Ladencsics Zoltánné köszöntötte, aki elmondta, hogy ez már a második ilyen alkalom a falu életében, amikor a közismert egyházi énekeket előadó zenekar fellép. További reményeit fejezte ki, hogy lesz még folytatása is ennek a sorozatnak.

A rendezvényen jelen volt Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is, aki beszédében a Fény Gyermekei Zenekart méltatta, és abbéli örömének adott hangot, hogy éppen ők azok, akik néhány évvel korábban elnyerték a rangos Somogy Polgáraiért Díjat.

A 2. Örömkoncertet a 2020-as budapesti Eukarisztikus Kongresszusra való felkészülés részeként szervezték, a repertoárban pedig a Szentlelket és Szűz Máriát dicsőítő énekek hangzottak el gitár és hegedű kíséretében.

Írta és fotók: Kiss Kálmán