HírekKiemelt hírekKözélet

Díszpolgári címmel tüntették ki Kiss Iván c. prépost, esperes-plébánost Somogyváron

2019. június 28-án, pénteken 18 órakor a Somogyvári plébániatemplomban ünnepi szentmise keretében adták át a XXX. Szent László Napok programsorozat részeként a község önkormányzata kitüntetéseit.

A megjelent vendégeket Gyurákovics László polgármester köszöntötte.Majd Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait, illetőleg mutatta be a Somogy Megyei Önkormányzat által megjelentetett Somogyi legendák nyomában című könyvet, amelyben természetesen Somogyvár is benne szerepel. Ezután Móring József Attila országgyűlési képviselő elevenítette fel a Szent László Napok kezdeteit és főbb állomásait.

Ezt követően Gyurákovics László somogyváripolgármester röviden bemutatta az idei kitüntetett személyeket és szervezeteket, átadta a település önkormányzata által megszavazott elismeréseket. A díjazottak között volt Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános, aki a Díszpolgári címben részesült a Szent László Napok elindításáért.

Végül ünnepi szentmisén adtak hálát Istennek és a megye védőszentjének, Szent László királynak. Az istentiszteletet Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános celebrálta. Homíliájában Szent László király nagyságát méltatta és követendő példaként állította mindenki számára, hiszen nemcsak az országot, hanem a hitet is megtartotta. Iván atya örömét fejezte ki, hogy a 30 évvel elkezdett programsorozat még most is töretlen lelkesedéssel kerül minden évben megrendezésre.

A Díszpolgári címhez szívből gratulálunk! Isten áldását kérjük további lelkipásztori munkájához!

Írta és fotók: Kiss Kálmán