HírekKék-hírek

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Negyvenöt alkalommal riasztották Somogy megyében a tűzoltókat a hétvégén. Elsősorban baleseteket követő műszaki mentéseknél, viharkárok felszámolásánál működtek közre a megye tűzoltói.
Pénteken reggel egy szivacsot szállító kamion ütközött össze egy személyautóval a 7-es főút és a Horváth köz kereszteződésénél, Zamárdi térségében. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek.

Ugyanezen a napon délután összeütközött két gépkocsi Siófokon, a Jegenye sor és a Kacsóh Pongrácz utca kereszteződésénél. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket.

Vasárnap összeütközött két személygépkocsi Öreglak külterületén, a Lengyeltóti felé vezető úton. Az egyik jármű az oldalára borult. A műszaki mentést végző marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, és a kerekeire állították a felborult gépkocsit. A munkálatokat az öreglaki önkéntest tűzoltók is segítették.

Munkagép vágott el árokásás közben egy gázvezetéket Tabon, a Kisfaludy utcában. A káresethez a település önkormányzati tűzoltói vonultak ki. Az egység a társhatóságok közreműködésével lezárta a területet, és a környék három házából hat embert biztonságos helyre kísért. Miután a szolgáltató megszüntette a gázszivárgást, ők visszatérhettek az otthonukba. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is.

Vasárnap délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonvilágos térségében, a 92. kilométernél. A járműben egy ember utazott, ő idejében kiszállt. A tűzhöz, amely mintegy ötven négyzetméteren a környező aljnövényzetre is átterjedt, a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek elfojtották a lángokat. Az érintett sztrádaszakaszon a főváros felé ideiglenesen egy sávon haladt a forgalom.

Vasárnap délután az ország több térségéhez hasonlóan Somogy megye déli részén is károkat okozott a viharos időjárással, erős széllel betörő hidegfront. A heves zivatarok következtében különösen Barcs és Lakócsa térségében keletkeztek károk (külön hírben).

Fotó: Siófok HTP