HírekSzines

Zalaapáti Katonadal Fesztivál

Augusztus 11-én tizedik alkalommal került megrendezésre a nagy sikerű Zalaapáti Katonadal Fesztivál. A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája hét éven keresztül résztvevője a rendezvénynek.

A program 11.30 órakor most is az ünnepi szentmisével kezdődött, majd megemlékezés és koszorúzás volt az I. és II. világháborús emlékműnél. A megemlékező beszédet Mészáros Károly őrnagy a Kaposvári 4. sz. Toborzó és Érdekvédelmi Központ, részlegvezetője tartotta. 14.15 órakor Vincze Tibor polgármester megnyitotta a katonadal fesztivált, majd Kocsi László alezredes
a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya, osztályvezetője köszöntötte a megjelenteket.

A helyi óvodások műsora után a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar következett és 15.00-kor megkezdődött a 18 népdalkör, kórus, egyéni előadó bemutatkozása. A rendezvényt katonai kiállítók, bemutatók és egyéb kísérő programok tették színesebbé.

A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája az utolsó előtti fellépő volt. Most is, mint az elmúlt években, erre az alkalomra készült el az új katonadal csokor, melyet ismét vastapssal jutalmazott a közönség és a fellépő együttesek. A Dalárdát elkísérte a feleségek, hozzátartozók egy csoportja, de Marcaliból is – a meleg idő ellenére – sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre. Voltak, akik kerékpárral tették meg ezt a nem csekély távolságot.

A rendezvényen nem maradhatott el az együttesek közös éneklése, melyet a Marcali Bajtársi Dalárda művészeti vezetője Dr. Mágenheimné Tóth Ildikó vezényelt le!

Köszönjük a képeket és a tudósítást Kőrösi Andrásnak.