HírekKék-hírek

Lelőtték és feldarabolták egy lengyeltótiban gazdálkodó német teheneit

Markus Blaser, a német gazdálkodó Lengyeltótiban él a családjával és ritka fajtájú szarvasmarhák tenyésztőjeként ismerik. Egy nap hátborzongató látvány fogadta az udvaron: a hat tehén közül kettőt lelőtt és feldarabolt valaki.

Markus Blaser a Nürtingeni Főiskolán végzett agrármérnökként. 14 évvel ezelőtt költözött Magyarországra a magyar feleségével és családjával együtt, hogy növény- és gyümölcstermesztéssel foglalkozzon. Aztán elkezdett állatokat tartani. Hat charolais fajtájú szarvasmarha üszőt nevelt, melyekre nagyon büszke volt.

Hétfőn, amikor a gyümölcsös mellett a kertben dolgozott, észrevette, hogy az értékes jószágok közül kettő eltűnt, csak a maradványaikat találták meg a szilvafák között.

“Iszonyú volt a látvány! A helyszínelés során kiderült, hogy egy 22-es kaliberű puskával lőtték őket agyon. A tettesek profik lehettek, ugyanis szakszerűen szedték le a csontokról az összes húst”

– mondta el a Borsnak Blaser, aki 300 ezer forintot ajánlott fel annak, aki nyomra vezeti a rendőröket.

A charolais marhák kétéves korukra érik el azt az ivarérettséget, ekkor már fedeztetni lehet őket. Még nem érték el ezt a kort.

“Nem hallottunk semmit, hiszen ez a terület nem a házunk közelében van. Egy ilyen másfél éves üszőnek az értéke 350–400 ezer forint, de nem is az anyagi kár aggaszt a legjobban, hanem, hogy ezek után hogyan érezhetnénk magunkat biztonságban? Egy elkerített magánterületre hatoltak be az állatok elpusztítói”

– számolt be a gazda a történtekről.

Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a család feljelentést tett az ügyben. A lövések igazolják, hogy az állatokat szándékosan végezte ki valaki.