HírekKiemelt hírek

Horgászvizsga Marcaliban!

2020. januárjától megváltozik a horgászok vizsgáztatásának módja és rendszere. A jövőben kizárólag elektronikus úton, számítógépekkel megfelelően felszerelt vizsgahelyeken lehet majd vizsgázni, de sikertelen vizsga esetén javító vizsgát tenni csak 6 hónap elteltével lehet. 2019-ben még a hagyományos rendszer szerint történik a vizsgáztatás. 

A Marcali és Vidéke HE. november, vagy december hónapban még egy utolsó lehetőséget biztosít azoknak a leendő horgászoknak, akik ez évben, még a hagyományos módon Marcaliban szeretnének horgászvizsgát tenni. 

A vizsgára egyénileg kell felkészülni, de azt az egyesület elnöksége előzetes előkészítő foglalkozáson térítésmentesen segíti. Ennek helyszínéről és idejéről a jelentkezést követően értesítjük a jelentkezőket. A vizsgára elsajátítandó tananyag: a NÉBIH honlapjáról letölthető tankönyv: https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/horgaszvizsgara-valo-felkeszulest-segito-tankonyv?inheritRedirect=true 

A vizsga minden horgászjelölt számára ingyenes, annak költségeit a MOHOSZ állja! 

Jelentkezni az egyesület honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet, melyet november 15-éig kell eljuttatni az egyesület valamelyik tisztségviselőjének, ügyintézőjéhez személyesen, vagy e-mailben a marcalihe@marcali-he.hu címre. 

A vizsgán az vehet részt, aki előzetesen regisztráltatta magát a HORINFO rendszerben, és amennyiben ifjúsági, illetve felnőtt horgász, igényelte a Magyar Horgászkártyát. A Magyar Horgászkártya ára 2.200.- Ft (gyermek horgászoknak csak regisztrálni kell, az pedig ingyenes). A vizsgára jelentkezés határidejének lejárta után lehetőséget biztosítunk arra, hogy aki azt igényli, az az egyesületi irodánkban regisztrálhasson. Ennek időpontját később fogjuk jelezni, devárhatóan a felkészítési foglalkozással egy időben történhet. 

Figyelem! Aki már korábban regisztrált, az a jelentkezési lapra feltétlenül írja rá a regisztrációs számát 

A felkészítő foglalkozás időpontját a jelentkezést követően, a jelentkezők számának függvényében fogjuk meghatározni. A felkészítést az egyesület szakemberei segítik. A foglalkozások helyszíne: Marcali, Orgona u. 2, Civil Szervezetek Háza. 

A vizsgára feltétlenül hozza magával a személyi igazolványát, illetve a regisztrációt igazoló Nyilatkozatot, melyet a vizsga előtt a vizsgabizottság ellenőriz. 

Sikeres vizsga esetén a vizsgabizonyítványt a helyszínen kiállítja a vizsgabizottság. 

További részletek megtudhatók az egyesület honlapjáról: www.marcali-he.hu, illetve a HE honlapján szereplő telefonszámokon Bedő Sándorné ügyintézőtől, Kiss Lajos elnöktől és Terjék András titkártól. 

Forrás: Marcali és Vidéke Horgászegyesület Elnöksége