HírekKözélet

Pályaorientációs versenyen gimisek

Pályaorientációs verseny és Karriernap.2019. november 11-én Zalaegerszegen képviseltük iskolánkat a Techtogether Junior versenyen. Ezt a versenyt az egyetemek és középiskolák szervezik a diákok érdeklődési körének és hobbijainak kitágítása érdekében, illetve a tovább tanulás, a szakmák megismerése, a munkába állássegítésére.

Ezen a versenyen középpontban a jövőnk alakítása áll és minden feladat e köré épül. Az idei versenyen egy általunk választott és egy sorsolt szakmát, szakot kellett bemutatnunk egy rövid, 7 perces prezentációban. Nagyon fontos volt a rövid, lényegre törő tartalom és előadás.

Mi a hidrogén meghajtású járművek, hidrogén cella által termelt energiával kapcsolatos szakmákat választottuk és a fordító/tolmács szakot kaptuk. Ahogy az már a prezentációnk címében is állt, “A jövő energiája, sok nyelvű szakmája” egy gyerekcipőben levő technológia előnyeit mutatta be és az egyiklegsokarcúbb szakmának firtattuk a hasznát és fontosságát. Ezekután a 6 fős csapatunk (Bojtor Barnabás, Kővári Kristóf, Pajor Gergő, Palacskó Zsombor, Pálfi Péter és jó magam) kettő részre vált. A csapat egyik fele az egyetemek, középiskolák által felállított standoknál a menetlevelünkre gyűjtötték a pontokat izgalmas, érdekes és ismeret terjesztő feladatokkal, eközben a csapat másik fele szoros menetrendet kötve gyakorlati és ügyességi feladatokat oldottak meg, amivel szintén pontokat lehetett gyűjteni. Csapatunk szépen teljesített hiszen majdnem minden feladatot sikerült megoldani. Sajnos a nagy rohanásban elcserélte az egyik állomásnál levő segítő a menetlevelünket, aminek pontveszteség lett a következménye. De nem voltunk csalódottak, hiszen jól éreztük magunkat, rengeteg hasznos dolgot megtudhattunk a gyakorlati és iskolai képzésekről, illetve a hazai gyárak szerepéről és működéséről. És persze egyetlen egy diák és kísérő sem távozott üres kézzel,mert minden csapat kapott jutalmat és ajándékot. Nem kerültünk fel idén a dobogóra, de az a tapasztalat amit itt megszereztünk az mindennél többet ér. Írta: Harcz Bence Kálmán a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója.