Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Eseménydúsan alakult a rövid hétvége a Somogy megyei tűzoltóknak. Szombaton és vasárnap tizenhárom alkalommal riasztották az egységeket, és ebből mindössze egy bizonyult téves jelzésnek a megyei műveletirányítási központban. A csúszós utaknak és a rossz látási viszonyoknak köszönhetően elsősorban közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél, illetve néhány kisebb tűzesetnél volt szükség a tűzoltók munkájára.

Szombaton délelőtt Kaposvár külterületén, az Ivánfahegyen kigyulladt egy személygépkocsi motortere. A riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Szintén szombaton délelőtt, Kadarkút központjában lehajtott az útról és beton támfalnak ütközött egy személyautó. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést a baleset helyszínén.

Pusztakovácsiban a Fő utcán, szombaton délután egy személygépkocsi megcsúszott az úton, árokba hajtott és az oldalára dőlve állt meg. Egy személy utazott az autóban, ő saját erejéből el tudta hagyni a járművet. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet és közreműködtek a műszaki mentésben.

Enyingen a Vörösmarty utcában egy 70 négyzetméter alapterületű, tégla és vályog falazatú, lakóépület hátsó fala ledőlt szombaton késő este. A leomló fal károsított egy gázvezetéket és egy személyautót. A kiérkező siófoki hivatásos tűzoltók a tulajdonos értékeit kihozták az épületből és biztosították a helyszínt, amíg a közműszolgáltató szakemberei lezárták a bekötő gázvezetéket, és áramtalanították az ingatlant.

Vasárnap délelőtt letért az úttestről, és az árokba csapódott, majd a tetejére borult egy személyautó a Szőlősgyörök és Lengyeltóti közötti útszakaszon. A műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték a baleset helyszínén. Az egység emelőpárna segítségével megemelte a roncsot és egy beszorult embert kimentett alóla.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy pajtával egybeépített nyitott szín vasárnap délután Kapolyon, a Petőfi utcában. A tető alatt mintegy 30 lucernabála állt lángokban. Az esethez a siófoki hivatásos és a tabi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a tüzet. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette a kárhelyszínen.

Árokba borult egy személygépkocsi a 66-os főút Szentbalázs és Gödre közötti szakaszán vasárnap este. A kiérkező kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést és a forgalmi akadály megszüntetését a helyszínen. Az érintett útszakaszon a beavatkozás ideje alatt félpályán haladt a forgalom.

Fotó: Kadarkút ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Tab ÖTP