HírekKék-hírek

Ellenőrzések a közlekedés biztonságáért

A kontroll célja elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök, különösen a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer (gyermekülés) és a motorkerékpár bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzése volt.

A rendőrök több mint 250 járművezetőt ellenőriztek Siófokon, ezúttal az alkoholszonda egyetlenegy sofőrnél sem mutatott pozitív eredményt. Az egyenruhások kisebb fokú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt tíz sofőrt figyelmeztetésben részesítettek, nyolcat pedig szankcionáltak (többek között szabálytalan előzés és gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt).

Az év végi ünnepek ideje alatt jelentősen megnövekszik a közutakon a forgalom. Sokan ülnek olyanok is a volán mögé, akik csak ritkán vezetnek, a napi rutinnal nem minden esetben rendelkeznek, ezért fontos, hogy legyünk türelmesek, toleránsak egymással szemben, egy rosszul megválasztott közlekedési szituációval ne kockáztassunk emberi életeket!

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 „…hogy mindenki hazaérjen!”