Nyugodt Szilveszter, tüzes Újév

A Szilveszter viszonylagos nyugalma után tüzes Újév virradt a tűzoltókra Somogy megyében. December 31-én Marcaliban egy kisebb közlekedési balesethez és Siófokon egy avartűzhöz kellett csupán vonulniuk az egységeknek, ám az újesztendő első napja már eseménydúsabbra sikeredett.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében szerdán délelőtt Lengyeltótiban, az Arany János utcában. A helyszínre elsőként kiérkező balatonboglári önkormányzati tűzoltók körülhatárolták a tüzet, majd a marcali hivatásos egységekkel közösen három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Elhagyta az úttestet és fának csapódott egy személygépkocsi a Tarany és Nagyatád közötti úton szerdán este. Az ütközés után kigyulladt jármű motortere. A kiérkező nagyatádi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.

Szerdán este fűtésre használt faágak kaptak lángra egy lakóház pincéjében Kaposvár–Töröcskén, a Fenyves utcában. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a mintegy két négyzetméteren égő lángokat. A tűzoltók ezután hőkamerával átvizsgálták a füsttel telítődött helyiséget, további izzó gócot már nem fedeztek fel.

Fotó: Marcali HTP, Nagyatád HTP, Kaposvár HTP