HírekKék-hírek

16 riasztás az év első hétvégéjén

Tizenhat alkalommal riasztották a tűzoltókat a 2020-as év első hétvégéjén Somogy megyében. A vasárnap különösen mozgalmasnak bizonyult, ekkor baleseteknél, a viharos szél által kidöntött fák és leszakadt faágak eltávolításánál, valamint lakás- és szabadtéri tüzeknél egyaránt szükség volt az egységek munkájára. A hétvégén kétszer érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központban.

Szombaton délután három személyautó karambolozott Kaposváron, a 67-es számú főút és a Boróka utca találkozásánál, a Töröcskei elágazónál. Két gépkocsi frontálisan ütközött, majd az árokba csapódott, további egy pedig csak érintőlegesen volt részese a balesetnek. Az autók nem képeztek forgalmi akadályt. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az árokba csapódott járműveket, és közreműködtek a műszaki mentésben.

Siófokon a Vörösmarty utcában egy 6 négyzetméter alapterületű, kívül fémlemez borítású, belül pozdorja burkolatú melléképület kapott lángra szombaton éjszaka. A város hivatásos tűzoltói az épület oldalfalait kéziszerszámokkal megbontották, hogy az izzó szigetelőanyaghoz hozzáférjenek, majd két vízsugárral eloltották a tüzet.

Vasárnap reggel Zamárdiban, a Szent István út mellett egy 20 méter magas nyárfát az úttesten keresztül a villamos felsővezetékre döntött a viharos szél. A siófoki hivatásos tűzoltók a feszültségmentesítés után motorfűrésszel eltávolították a fát, megszüntették a forgalmi akadályt.

Vízvár külterületén a Szent Imre utcában vasárnap délelőtt letört egy fenyőfa teteje, és a villamos vezetékre, majd az útra dőlt. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el a közlekedést akadályozó fát az útról.

Bonnya külterületén, vasárnap délután mintegy három hektár kiterjedésű területen nádas és cserjés égett foltokban. A riasztott kaposvári hivatásos és igali önkéntes egységek a tüzet kéziszerszámokkal oltották el.

Nyolc négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz Fonóban, a Kossuth Lajos utcában vasárnap délután. A tűz veszélyeztette a tárolóval egybeépült lakóépületet is. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az oltást a tulajdonos már megkezdte. Az egységek az épület áramtalanítását követően egy vízsugárral a még lángoló részeket eloltották, ezután a főépület padlásterét hőkamerával átvizsgálták, további izzó gócot már nem találtak.

Kaposváron a 48-as ifjúság útján egy első emeleti lakás konyhájában a gáztűzhelyen felejtett olajjal teli serpenyő túlforrósodott és kigyulladt vasárnap este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók az égő serpenyőt eltávolították már a tűzhelyről, a lángokat pedig eloltották. A tűz a konyhából nem terjedt tovább, a helyiség falai azonban korommal szennyeződtek. Az egységek átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat, majd hőkamerával átvizsgálták az épületben lévő lakásokat.

Fotó: Siófok HTP, Kaposvár HTP