HírekKözélet

Dunántúlon is érezni lehetett a zágrábi földrengést

Zágráb közelében a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés volt vasárnap reggel fél 7 előtt pár perccel, amelyet még a Dunántúl nyugati részén is sok településen érezni lehetett. Jelentős károk keletkeztek a horvát fővárosban.

Erős, 5.3-as erősségű földrengés rázta meg vasárnap kora reggel Horvátország fővárosának térségét – számolt be róla az emsc-csem.org. A rengés epicentruma 10 kilométeres mélységben volt.

A horvát fővárosban jelentős károkat okozott a rengés. Egyes házak súlyosan megrongálódtak, az utcákon helyenként vastagon álló törmelék látható a fotókon, még a város egyik szimbólumának számító katedrális, a Mária Mennybemenetele Székesegyház épülete is megsérült.

A földrengést több magyar városban – többek között Szombathelyen, Zalaegerszegen, Pécsett és Nagykanizsán is – érezték a Dunántúlon.

A horvát fővárosban és térségében jelentős károkat okozott a rengés. Egyes házak súlyosan megrongálódtak, az utcákon helyenként vastagon álló törmelék látható a fotókon, még a város egyik szimbólumának számító katedrális, a Mária Mennybemenetele Székesegyház épülete is megsérült. Vannak képek, amiken az látszik, hogy hatalmas faldarabok szakadtak le, egyes helyeken parkoló autókat lapítottak össze.