HírekSzines

Folytatódik a benzin árának csökkenése

Csökken a benzin ára, szerdán újabb jelentős mérséklést kap, a gázolaj viszont nem, szerdától 27 forint lesz a felára.

Drámai üzemanyagárcsökkenésnek lehetünk tanúi. Az olaj ára kevesebb mint a fele az egy hónappal ezelőtti szintnek, mi pedig a hazai kutakon az adókkal növelt és persze finomított, adalékolt termékeknél szintén jelentős, a benzin esetén 20, a gázolajnál 15,2 százalékos árcsökkenésnek lehetünk tanúi.

Csak a múlt héten 30-30 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj ára, ha pedig a február végi szinteket nézzük, a benzin esetén 67, a gázolajnál 60 forinttal kedvezőbb árszintet láthatunk már most, de szerdán a benzin ára még tovább csökken.

A Holtankoljak.hu információi szerint szerdától további 10 forinttal lesz alacsonyabb a benzin ára, míg ezúttal a gázolajé nem változik. A 95-ös benzin ezáltal már literenkénti 308 (!) forintos áron lesz tankolható, a gázolaj átlagára azonban 335 forint marad, ezáltal felára 27 forintos lesz. Ilyen alacsony árszintet ebben az évtizedben még nem tapasztalhattunk, ugyanakkor továbbra is jelentős, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek adódhatnak az egyes töltőállomások között. Most nem azt javasoljuk, hogy a tankolás ideje helyett elsősorban annak a helyére ajánlott figyelni, hanem azt, amit mindenki más is: aki teheti maradjon otthon, csak akkor mozduljon ki, ha az feltétlenül szükséges. Akkor azonban ajánlottabb az autózás, lehetőség szerint egyedül, mintsem a tömegközlekedés.