HírekKék-hírek

Lopás bűntette miatt emeltek vádat hét férfival és egy nővel szemben

A Marcali Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat hét férfival és egy nővel szemben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vádlottak közül négy férfi 2019 nyarán a tető megbontásával betört egy hagyatéki eljárás alatt álló varászlói ház melléképületébe. A vádlottak különböző felállásban többször is visszatértek az ingatlanba, ahonnan összesen 348.400,-Ft értékben loptak el tárgyakat, így egyebek mellett szerszámokat, műszaki cikkeket, elektromos kerékpárt.

A bűnügyi felügyelet alatt álló I. rendű vádlott a kényszerintézkedés hatálya alatt 2019 decemberében ismét bűncselekményt követett el, amikor két másik társával kimentek egy Somogyzsitfához tartozó erdőterületre, ahová megbízójuk lánya fuvarozta ki őket. A férfiak az erdőgazdálkodó több normann fenyőjének ágait levágták, melyből 124 bálányi gallyat gyűjtöttek össze 161.200,-Ft értékben.

A férfiak a bálákat egy kölcsönkapott gépkocsival akarták kivinni az erdőterületről, de az esőzések miatt sáros földúton az autójuk megsüllyedt, így a járművet a lopott fenyőgallyakkal együtt hátrahagyva távoztak a helyszínről.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő I. rendű és a büntetett előéletű III. rendű vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetést, öt társukkal szemben közérdekű munka büntetést, míg a nővel szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.