HírekKék-hírek

Az elmúlt négy nap eseményei

A pünkösdi hosszú hétvégén többek között közlekedései balesetek, gázvezeték átvágás, faeltávolítás, szabadtéri-, gépjármű- és épülettüzek miatt volt szükség a tűzoltók beavatkozására Somogy megyében. Az elmúlt napok során összesen 30 esetben riasztották a tűzoltókat. Ötször téves jelzés érkezett a megyei műveletirányító központba.
Péntek kora délután gázcsonkot vágott el egy munkagép Kaposváron, az Aranyhárs utcában. A város hivatásos tűzoltói egy védősugarat szereltek, az érintett területet lezárták majd biztosították a gázszolgáltató kiérkezéséig.

Kigyulladt egy személyautó a 61-es főút Nagybajom és Kiskorpád közötti szakaszán pénteken. Egy nagybajomi önkéntes tűzoltó három porral oltó készülékkel a kaposvári hivatásos egység kiérkezése előtt eloltotta a tüzet.

Kisodródott a körforgalomból, kerítésnek csapódott, majd egy épületnek ütközött egy autó a 68-as főúton, Nagyatád térségében péntek este. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járművet.

Pünkösd hétfőn a hajnali órákban egy gépjármű menet közben kigyulladt és teljes terjedelmében égett Baté térségében. A kaposvári hivatásos tűzoltók a lángoló autót két vízsugárral eloltották és a veszélyeztetést megszüntették.

Összeütközött két gépkocsi hétfő délután Szennában. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben.

Egy terepjáró is kigyulladt hétfő éjjel Nagyatádon a Gyár utcában. A tűz átterjedt a garázsajtóra is. A város hivatásos tűzoltói eltolták az égő autót az épülettől és egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az egység visszahűtötte a járművet és átvizsgálta annak környezetét. A garázsban egy személyautó is parkolt, amelyet a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megóvni a lángoktól.

Az elmúlt négy napban tizenkétszer vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzesetekhez. Ez időszak alatt Kaposváron, a Csillag utcában négyszer is zöldterületen felhalmozott kommunális hulladék égett, ahol a kaposvári hivatásos tűzoltók és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóinak beavatkozására volt szükség. Pénteken, Böhönyén égett ötven négyzetméteren a fanyesedék, amit a böhönyei önkormányzati tűzoltók oltottak el. Szombaton Kaposfőn száz-, Kiskorpádon pedig ötven négyzetméteren égett a kerti zöldhulladék. Kaposfőn a tűz átterjedt a szomszédos száraz aljnövényzetre is, ám a kaposvári hivatásos és a nagybajomi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt megfékezték és eloltották a lángokat. Kiskorpádon a tűzoltók felszólításra a tulajdonos eloltotta a tüzet, mivel a tűzgyújtás időpontjában nem volt engedélyezett az égetés.

Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP