Autós üldözés során lógott meg a rendőrök elől, másnap saját magát buktatta le

Jogsi nélkül autókázott Balatonszentgyörgyön, mikor a rendőrök igazoltatni akarták, ám inkább megpróbált elmenekülni. Az autósüldözés során nyert némi előnyt, így az autót hátrahagyva gyalog lógott meg, másnap viszont saját magát buktatta le a 23 éves srác.

A Kaposvári Járási Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat azzal a 23 éves marcali férfival szemben, aki a segélyhívó vonalon valótlan bejelentést tett arról, hogy eltűnt a gépkocsija.

A vádlottat 2019-ben egy szabálysértési ügyben eltiltották a járművezetéstől, ez azonban nem vette el a kedvét attól, hogy vásároljon magának egy gépkocsit. A férfit ezzel az autóval közlekedve 2020 márciusában Balatonszentgyörgyön próbálták meg intézkedés alá vonni a rendőrök, a férfi azonban menekülni kezdett.

Közúti veszélyeztetés miatt indítottak eljárást a kaposvári férfivel szemben, aki péntek délután menekült autójával a rendőrök elől.

A rövid autósüldözés során a vádlott nyert egy kis előnyt, ekkor lehúzódott az út szélére, majd a gépkocsit hátrahagyva elfutott a helyszínről. Az eset másnapján a férfi azért, hogy a felelősségre vonást elkerülje, a 112-es segélyhívó számon bejelentést tett, miszerint az autója előző este eltűnt rokonai ingatlanáról.

A bejelentés alapján intézkedő rendőrök azonban megállapították, hogy a vádlott által elmondottak nem fedik a valóságot, amit később a férfi elismert.

Az ügyészség a kisebb tárgyi súlyú bűncselekmények miatt már korábban is büntetett vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

forrás: 74nullanulla.hu