HírekKözélet

Látogatási tilalom részleges feloldása az Idősek Otthonában

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Országos Tisztifőorvos a 2020. 03. 08.-án az idősek bentlakásos intézményeire vonatkozóan elrendelt látogatási tilalmat 2020. 06. 03.-án részlegesen feloldotta, melynek értelmében a lakóink látogatását a Marcali SZESZK által működtetett Idősek Otthonában (Noszlopy utca 1.) 06. 13-tól biztosítjuk az alábbi szabályok betartása mellett:

Kérjük a családtagokat és látogatókat, valamint az ellátás iránt érdeklődőket, hogy lakóink érdekében vegyék figyelembe és tartsák be az alábbiakban ismertetett szabályokat!

 

 1.  Látogató csak előjegyzés alapján fogadható.

  Kérjük, hogy látogatási igényüket az alábbi időben és telefonszámon előre egyeztessék az intézménnyel:Hétfő – Csütörtök: 8:00- 15:00
  Péntek: 8:00-11:00
  85/311-078
 2. Látogatót fogadni az intézmény udvarán és a teraszon lehet.
 3. Csak egészséges személy látogathat az otthonban lakó ellátottat.
 4. Egy ellátott egy időben maximum 2 fő családtagot/ látogatót fogadhat.
 5. ugyanazon időben csak két lakó látogatható maximum 30 perc időtartamban.
 6. Az intézmény területére történő belépéskor kézfertőtlenítőszer használata kötelezőaz erre a célra rendszeresített adagolóból.
 7. A látogatás ideje alatt szájat, orrot eltakaró maszk viselése kötelező, valamint meg kell tartani a szociális távolságot a látogató és az ellátott, illetve a látogató és látogató között.
  A látogató csak a saját bentlakó hozzátartozójával kerülhet 2 méteren belüli távolságra.
 8. A lakók számára csomag átvehető a higiénés feltételek betartása mellett. Ez lehet használati tárgy, ruhanemű vagy élelmiszer, mely nem tartalmaz romlandó árut (így lehet pl: lekvár, kompót, gyárilag csomagolt élelmiszer).
 9. Fekvőbeteg a saját szobájában látogatható, a higiénés szabályok betartása mellett. Egyszerre csak egy személy/családtag látogathatja az érintettet és a fekvőbeteg látogatása esetén is kötelező a szájat, orrot eltakaró maszk viselése.

A személyes találkozás mellett lakóinkkal kapcsolat tartható a 85/415-609-es telefonszámon, valamint információ kérhető a 85/311-078-as számon Bereczk Bernadett szakmai vezetőtől.

Az intézmény kapuit továbbra is zárva tartjuk, kérem csengessen, ha megérkezett!

Felhívom a figyelmet, hogy az Országos Tisztifőorvos határozatában előírtak megsértése esetén külön jogszabályban meghatározott 30 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig terjedő egészségügyi bírság kiszabásának van helye.

Köszönjük megértő együttműködésüket!

Marcali, 2020. 06.09.