HírekKözélet

Az „utolsó” mise Horvátkúton!

Papp Szabolcs plébános akit a hívek szeretetteljesen Szabolcs atyának szólítottak csütörtökön 16.00 órakor tartotta Horvátkúton az elköszönő miséjét – mint korábban a hírekből már ismert, Varga László kaposvári megyéspüspök június elején, személyi változásokról döntött egyházmegyéjében. Többek között Papp Szabolcs somogysánsoni plébánost, aki Horvátkúton is szolgált, felmentette eddigi megbízatása alól és Zákányfaluba helyezte plébánosnak.

A feladatokat Tölgyesi Dávid veszi át aki a nagykanizsai Jézus Szíve plébánián teljesített kápláni szolgálatot eddig. Tölgyesi Dávidot egy éve szentelte pappá Varga László megyéspüspök.

Mind a fiatalok, mind az idősek szívükbe zárták a barátként szerető Szabolcs atyát az emberségéért, az emberek és a hit iránti alázatáért. A megjelent hívek és Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő, – aki tolmácsolta Dr. Sütő László polgármester köszönetét és jó kívánságait – a Horvátkúton eltöltött évek emlékére ajándékkal és házi készítésű édességgel búcsúztak szeretett plébánosuktól.

Köszönjük a képeket és a beszámolót Dr. Mészáros Gézának.