HírekKultúra

Nyilvános szabadtéri szentmise Úrnapján

2020. június 14-én vasárnap, Úrnapján újból10 órakor kezdődött anyilvános istentiszteleta járványügyi intézkedések betartásával.

Az ünnepi szentmisét ezúttal a Római KatolikusPlébániahivatalelőtt tartották meg a Hősök terén és Boldog II. János Pál pápa téren az öreg fák árnyékában. Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános szentbeszédében az utolsó vacsorán Jézus által alapított Oltáriszentségről beszélt, amikor Jézus a kenyeret az ő testének, a bort pedig az ő vérének nevezte. Az Oltáriszentség a szentmisében jön létre, ahol Krisztus valóságosan van jelen. Úrnapján mindig kiviszik az Oltáriszentséget az utcákra és a terekre, hogy áldást adjanak vele.

Az idén – a koronavírus-járványra való tekintettel – mindössze egyetlen lombsátrat készítettek el az egyházközség közösségeinek tagjai és díszítettek fel, majd Iván atya egy rövid körmenettel végezte el a liturgiát, s adott áldást a nagy számban megjelent hívekre.

Az ünnepi szentmisénKozma Krisztián Kazinczy-díjas versmondó, Balogh Bálint kántor és a Fény Gyermekei Zenekar működött közre. A rendezvény zavartalan lebonyolítását a Marcali Polgárőrség tagjai biztosították.

Iván atya kihirdette, hogyjövő vasárnaptól már visszaáll a régi miserend Marcali templomaiban és 9 órától a plébániatemplomban, 11 órakor Gombán, 18 órakor pedig a Boldog Gizella templomban lesznek megtartva a nyilvános istentiszteletek.

Írta és fotók: Kiss Kálmán