HírekKözélet

Elhunyt Benedek Tibor vízilabdázó

Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda-társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után” – adta hírül a Magyar Vízilabda-szövetség.

Utolsó klubja, az UVSE, amelyben több vezető posztot is betöltött május eleji visszavonulásáigígy búcsúzik tőle:

„Az elmúlt 3 és fél év alatt felbecsülhetetlen értéket adtál az UVSE-nek szakmailag és emberileg is. A vezetésed alatt 32 arany-, 20 ezüstéremmel, illetve egy LEN-kupa-győzelemmel gazdagodtunk. Nem mellesleg újradefiniáltad a vízilabda-utánpótlás fogalmát, a világ legerősebb bajnokságának felsőházába jutó álomcsapatot építettél, többnyire gimnazistákból. Többszáz gyerek és fiatal sportoló személyes példaképe lettél, akik mind kaptak tőled valamit.

Olyan fogalmakat ismertek meg általad, amelyek egy életen át elkísérik őket: elhivatottság, kitartás, türelem, akarat, alázat, csapatszellem és még sorolhatnánk.

A kezed alól kikerülő srácok, talán a következő aranygeneráció gerincét adják majd, de az biztos, hogy sikeres, értékes felnőttekké válnak. Mostantól a lelátóról követed majd az UVSE és a tanítványaid további működését, de reméljük, néha azért egy-egy tanácsot is adsz majd.

Az UVSE összes sportolója, edzője és munkatársa nevében: Köszönjük Mester!”