HírekKék-hírek

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Összesen 27 alkalommal kérték a tűzoltók segítségét Somogy megyében a hétvégén. Hat tűzesetnél és tizenkét műszaki mentésnél volt szükség az egységek beavatkozására, kilenc alkalommal téves jelzés érkezett a megyei műveletirányító központba. Péntek délelőtt a megye északi részén átvonuló zivatar nyomán keletkezett károk felszámolását végezték a marcali és a siófoki tűzoltók. Szombaton és vasárnap pedig többnyire közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél volt szükség az egységek beavatkozására.
Péntek reggel villámcsapás ért egy pusztakovácsi házat. Balatonszabadiban egy lakóház kéményébe, Somogyváron pedig egy családi ház udvarán álló fenyőbe csapott a villám.

Péntek reggel összeütközött egy húsárut szállító nyerges vontató és egy személygépkocsi az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Kőröshegy közelében. A kamion üzemanyagtartálya megsérült a balesetben, a hajtóanyag pedig az úttestre szivárgott. A műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a