Betegfelvétel, gyalogos közlekedés, ingyenes parkolás a Kaposi Mór Oktató Kórháznál

Új, ingyenes parkolási lehetőség a kórház mellett

2020. július 1-től Kaposvár önkormányzatával együttműködve, a Kórház volt déli telkén, a Böszörményi Nagy Géza utcában (a Vaszary-okosparkkal szemben) kialakított új, városi fenntartású, 196 férőhelyes parkolót ingyenesen használhatják a kórházba betegellátásra érkező betegek.

A parkoló rendeltetésszerű igénybevétele során (a fenntartó önkormányzat Házirendje szerint) az automatából kapott parkoló kártyát a betegnek az ellátás végén kell aláíratnia / lepecsételtetnie a kórházi szakrendelésen. Ezután tudja a kártyát díjmentesíteni az Északi Tömb Központi Regisztrációnál vagy a D-épület (Központi Laboratórium) földszinti portáján a Kórház rendészeti munkatársának közreműködésével. A díjmentesítést követően 30 perc áll rendelkezésére a parkoló ingyenes elhagyására.

A Kórház megközelítése 2020. július 1-től

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket és a látogatókat, hogy az egészségügyi válsághelyzetre tekintettel a Kaposi Mór Oktató Kórházban továbbra is érvényben van a veszélyhelyzet alatt bevezetésre került betegútvonal-rendszer, valamint a pre-triázs rendszer (hőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés, kérdőív) működtetése. A Központi Regisztrációnál felállított pre-triázs mellett újabb pontokat nyitunk meg a Belgyógyászati és a Sebészeti épületeknél a közvetlenül oda érkezők számára.

A Kórház területének központi részén zajlik a Szülészeti épület teljes körű rekonstrukciója. Jelenleg az építkezés olyan fázisában van, ami jelentős tehergépjármű-forgalommal, nagy technológiai rendszerek beszállításával jár. A Bajcsy-Zsilinszky utca felől emiatt jelenleg kizárólag a kivitelező elkülönített forgalomszervezése és beléptetése lehetséges.

Ezen okok figyelembevételével, a maximális betegbiztonságra törekedve, valamint a zökkenőmentes személy- és gépjárműforgalom biztosítása érdekében a jelenleg érvényben lévő forgalomirányítási intézkedések a következők:

  • Sürgősségi betegfelvétel kizárólag a Műtéti Tömb Németh István fasor felőli főbejáratán (Sürgősségi Betegellátó Centrum bejárat) keresztül lehetséges pre-triázs használata után
  • Nem sürgősségi gyalogos forgalom kizárólag a Németh István fasor felőli főbejáraton, a Központi Regisztráción keresztül lehetséges, pre-triázs használata után
  • Mozgáskorlátozott vagy átmenetileg járásképtelen, nehezített állapotú, kísérővel vagy anélkül érkező betegek gyalogos forgalma a Tallián Gyula utca felőli bejáraton keresztül is lehetséges, ahonnan a Kórház rendészeti munkatársai segítséget nyújtanak az újonnan felállításra kerülő pre-triázs pontok egyikének elérésében (Belgyógyászati és Sebészeti épületek)
  • Gépjárművel történő behajtás kizárólag az előzőek szerint mozgásukban korlátozottak részére a Tallián Gyula utcai porta felől lehetséges, ahol a Kórház rendészeti munkatársai segítséget nyújtanak az újonnan felállításra kerülő pre-triázs pontok egyikének elérésében
  • Személygépjárművel betegellátásra érkezők ingyen parkolhatnak a Böszörményi Nagy Géza utcai parkolóban a kezelés / vizsgálat ideje alatt, a parkoló szabályszerű használatával és a parkolókártya kórházi díjmentesítésével (a fenntartó önkormányzat által kifüggesztett Házirend szerint)
  • Személygépjárművel érkező látogatók, beteget kísérők részére a Kórház környéki, városi fenntartású parkolóhelyek igénybevétele javasolt
    A Kórház területén a KRESZ-szabályai az irányadók
  • A Kórház egész területén folyamatos a gyalogos forgalom, ezért 15 km/h általános sebességkorlátozás van érvényben.

Köszönjük együttműködésüket és kérjük segítségüket a fentiek betartásában.