HírekSport

Zalakaroson hangolt a NivoMed versenyzői csapata

Hosszú kényszerpihenő után június elején megkezdhették a NivoMed Egyesület versenyzői a vizi edzésmunkát. A karantén ideje alatt online szárazföldi edzésekkel gondoskodtak edzőink a sportolók állóképességének karbantartásáról, majd az enyhítések után már csoportos szabadtéri ám még mindig szárazföldi munkát végeztek. Bár még tartott az online oktatás, a gyerekek – szülői segítséggel- minden délután vízben edzhettek a Zalakarosi Fürdőben. 2020. június 16-án pedig megkezdődött a három hétig tartó kimerítő edzőtáborozás, melynek helyet az újonnan létesített Ifjúsági szálló biztosított a Zalakarosi Fürdő területén. A negyven fős ideiglenes „lakás” minden igényt kielégít. A gyermekek kettőtől hat fős szobákban voltak elhelyezve, közös társalgóval rendelkeznek ahol a kimerítő edzésmunka után az önfeledt szórakozásé volt a terület. A kikapcsolódást csocsó, tévé, ingyen wifi biztosította, valamint a létesítmény minden szolgáltatása.

A fürdő zavartalan nyugalmát minden héten 20-22 fő Marcali gyermek törte meg immáron negyedik hete. A sportolókat edzőik Francsics Nikoletta és Sárvári József koordinálta a tábor ideje alatt, valamint minden héten egy önkéntes szülő (felnőtt) vállalta a kihívásokkal teli felügyelői feladatot. Az úszók a kinti 50 méteres medencét használhatták. A folyamatos közös edzéseknek köszönhetően ott folytathatták a felkészülésüket a nagyobb megmérettetésekre, ahol márciusban a kényszerpihenő miatt abbahagyták. Az egyesület edzői által összeállított napirendben a reggeli- és délutáni úszó illetve szárazföldi edzések mellett helyet kapott egy multimédiás képzés is, ahol a helyes technika elsajátítása kapta a főszerepet. A kőkemény edzésmunkát az edzők minden héten szabadprogrammal is jutalmazták, mely az önfeledt játékról szólt (csúszdázás, strandfoci). Az utolsó héten a szerda délutáni szabadprogram alkalmával a gyerekek egy biciklis kiránduláson vettek részt, Zalaszabarba bicajoztak, ahol egy egész délután állt rendelkezésükre, hogy a Zobori Élménypark minden játékát kipróbálhassák.

Az ottalvós tábor nemcsak szakmai szempontok miatt volt fontos, hanem kiemelt célunk a csapatépítés is. Szerencsére a fiatalabbak és az idősebbek is teljesen be tudtak illeszkedni, hamar befogadták az új versenyzőket, így kijelenthető, hogy egy szuper jó csapat verbuválódott össze Zalakaroson. Mivel az egyesület vezetősége megragadta a kínálkozó lehetőséget, és sikeresen pályázott, ezért a négy hetes edzőtábor minimális költséggel terhelte csak a versenyző gyerekek szüleit.

A tábor jó lehetőséget biztosított a csapat számára,hogy az elmúlt versenyszezon kiemelkedő teljesítményét díjazza. A nagyszerű munkájukért, a sok-sok aranyjelvényes időért Borbély Imola és Gadányi Hédi ünnepélyes keretek között jutalomban részesült.

A gyerekek kitartására és lelkesedésére az elkövetkező időszakban még nagyobb szükség lesz, hiszen most következnek a megmérettetések, ugyanis nemsokára kezdődik a versenyszezon. A NivoMed Egyesület versenynaptárában rögtön két egymást követő saját rendezésű verseny szerepel, melynek a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont ad otthont. Rögtön júliusban (2020. július 18.-án) megrendezésre kerül az V. NivoMed Kupa ami egyben a VI. Somogy-Zala körverseny záró fordulója, ahogy most már negyedik éve rendszeresen. Ugyancsak városunk, Marcali ad otthon az egyesület első MUSZ-os versenyének 2020.augusztus 26-án, melyre reményeink és tapasztalataink alapján több száz versenyző fog érkezni.

Az edzőtábor végére a gyerekek jól elfáradva, de rendkívül lelkesek, ambiciókkal és élményekkel telve tértek haza városunkba, ahol egész nyáron át tartó edzéssorozatok várják őket.

Köszönjük a szállításban és a felügyeletben nyújtott segítséget a szülőknek, illetve külön köszönet a Zalakarosi Fürdő összes dolgozójának.