HírekKék-hírek

Tűzoltói beavatkozások a viharos időjárás következtében vasárnap

Szombaton heves zivatarokkal járó felhőszakadás érkezett Magyarország fölé, amely Somogy és Zala megye egyes térségeiben rendkívüli vízátfolyásokat, villámárvizeket okozott. Vasárnapra virradó éjjel is folytatódott a víz elleni védekezés Somogy megye déli térségében. A már felszámolt káresetek helyszínéről a tűzoltó egységeknek nemegyszer azonnal újabb kárhelyre kellett vonulniuk.

Nagyatádon, több helyen kérték a helyi hivatásos tűzoltók segítségét vasárnap éjszaka, mivel épületeket, közműveket veszélyeztetett a víz. Az egységek a Zrínyi utcában, a Bartók Béla utcában és a Hunyadi utcában is több száz homokzsákot töltöttek meg, miközben a vizet szivattyúzták, de védeni kellett trafóállomásokat, a városi uszodát, egy csárdát és még a tűzoltóság épületét is.

Éjszaka a nagyatádi elkerülő úton egy arra közlekedő autóst kellett a gépjárművéből kimenteni, mivel ráhajtott a leszakadt hídra. A nagyatádi hivatásos tűzoltók ezután rögzítették az személyautót.

Vasárnap reggel Segesden, a Bajcsy-Zsilinszky utcában dőlt meg egy fa, amely veszélyeztetett egy lakóépületet. A mintegy 25 méteres fát a nagyatádi hivatásos tűzoltók daraboltál le és szüntették meg a veszélyeztetést.

Marcali és Boronka közötti útszakaszon egy ember a magas vízállás miatt önerejéből nem tudott kijönni, neki a város hivatásos tűzoltói segítettek, akik biztonságos helyre szállították a bajba került személyt.

Vízzel elöntött garázsokból, pincékből és alagsori helyiségekből kellett a vizet kiszivattyúzni Böhönye és Ötvöskónyi településein, ahol egy-egy helyen akár két méter magasan is állt a víz.

Vasárnap délután még újabb helyszíneken kérték a tűzoltók segítségét a nagy mennyiségű csapadék okozta károk felszámolásában.

Fotó: Somogy MKI