HírekKék-hírek

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Összesen 25 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén. Többnyire kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításánál volt szükség a megye tűzoltóinak beavatkozására az elmúlt három napban. Ez időszak alatt három téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Marcaliban, a Vereckei utcában megdőlt egy csaknem húsz méter magas fenyőfa a viharos időjárás következtében. A helyi hivatásos tűzoltók pénteken magasból mentő segítségével, motorfűrésszel a fát eltávolították és a veszélyeztetést megszüntették.

Öreglakon, a Barátihegy utcában egy három méter mély aknába esett egy kecskebak péntek délután. A helyszínre érkező marcali hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók mentőheveder és mentőkötél segítségével ereszkedtek le a mélybe és hozták felszínre a jószágot. Az állatnak nem esett baja, épségben átadták a gazdájának.

Eltűnt egy személy a gyékényesi bányatóban péntek este. A csurgói önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik segítettek az eltűnt felkutatásában és kiemelésében. Az egységek átadták a személyt a mentőszolgálat munkatársainak, de az életét megmenteni már nem lehetett.

Szombaton egy húsz méter magas fenyőfa gyökérzete lazult meg Balatonmáriafürdőn. A fa veszélyt jelentett a környező épületekre, gyalogos- és járműforgalomra egyaránt. A marcali hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Kaposváron, a Kőrösi Csoma Sándor utcában szombat este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet és a mentőszolgálat munkatársaival közösen kiemelték a sofőrt, aki megsérült a balesetben.

Vasárnap hajnalban egy autó a vízelvezető árokba borult a 67-es főúton Mernye térségében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd daruval kiemelték a sérült gépkocsit az árokból. Az autóban csak a sofőr utazott, aki saját erejéből ki tudott szállni a járműből.

Kigyulladt egy körülbelül huszonöt négyzetméteres garázs vasárnap reggel Balatonlelle Petőfi utcájában. A tűzhöz a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók vonultak, eloltották a lángokat, miközben egy 23 kilogrammos és két kemping gázpalackot is kihoztak az épületből. A palackok átforrósodtak, de nem robbantak fel. A tüzet csaknem egy óra alatt sikerült teljesen eloltaniuk az egységeknek.

Teljes terjedelmében égett egy lakóbusz Balatonszárszón, vasárnap délután. A tűzesethez a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat. A járműben utazó három ember épségben elhagyta a lakóbuszt.

Fotó: Marcali HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP