HírekKözélet

Új KRESZ táblák kerülnek ki Magyarországon

Figyelemfelkeltőbb táblákat helyez ki a Magyar Közút régiek helyett. Országszerte 4000 táblát cserélnek ki gyalogátkelőhelyek előtt. Új KRESZ táblákat helyeznek ki Magyarországon, először Cecén az általános iskolánál

Az utóbbi években jelentősen emelkedett az országos és önkormányzati utakon is a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken történt gyalogos elütések száma. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkötelezett a közlekedésbiztonság növelésében és az ilyen típusú balesetek számának csökkentésében, ezért országosan mintegy 4000 jelzőtáblát cserélnek le sárga fluoreszkáló hátterűre a jobb észlelhetőség érdekében a következő években.

Az új jelzőtáblák jobb láthatóságot, könnyebb észlelhetőséget tesznek lehetővé azáltal, hogy a gyalogátkelőhelyet jelző kék alapú négyzet alakú táblát fluoreszkáló sárga keretbe helyezi. Az új táblákkal országszerte folyamatosan találkozhatunk majd, a legelsővel pedig Cecén már holnaptól, ahol az általános iskola előtti zebra tábláit cserélik le az újakra ünnepélyes keretek között.

Az új gyalogátkelőhely jelőz tábla kerete sárga és az egész fluoreszkál, hamarabb észrevehető

forrás:autonavigator.hu